A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Звернення Любашівського селищного голови Геннадія Павлова щодо проведення вакцинації проти COVID-19

Дата: 17.09.2021 16:50
Кількість переглядів: 661

Шановні жителі Любашівської селищної територіальної громади!

 

Міністр охорони здоров’я заявив, що з понеділка 20 вересня в Україні можуть ввести адаптивний карантин - "жовту" зону. У такому випадку навчальні заклади, де менше 80 % персоналу вакциновані, працюватимуть онлайн. Тож до кінця тижня нас чекає або масова вакцинація персоналу закладів освіти, або з понеділка переходимо на дистанційне навчання.

Батьки і діти з острахом чекають, чи не доведеться знову закривати школи і повертатися до дистанційного навчання. А батьки, які працюють, з закриттям дитячих садків, не матимуть на кого залишити малих дітей.

Минулорічне закриття шкіл безперечно призвело до погіршення результатів навчання, а також до збільшення нерівності. Діти із сімей з кращим соціально-економічним станом, мали змогу навчатись дистанційно, а діти з сільських територій, де навіть Інтернет відсутній, не маючи сучасних смартфонів, не говорячи вже про ноутбуки, геть відстали у навчанні. Адже один місяць дистанційного навчання дає пів року відставання від шкільної програми. Ось чому в наших дітей такі низькі показники з ЗНО. Та й діти з таким форматом навчання, в більшості випадків не навчаються повноцінно.

Чомусь в місті Одеса, в міських та приватних навчальних закладах, де батьки хочуть дати своїм дітям якісну освіту, не менше 80% шкільного персоналу вакциновані, а в нашій громаді вчителі опираються вакцинації. Звертаюсь передусім до батьків, якщо Ви хочете добра своїм дітям, зберіться будь-ласка, батьківськім комітетом та достукайтесь до свідомості вчителів, які через специфіку своєї діяльності постійно контактують із великою кількістю вихованців, учнів і наражаються на небезпеку захворіти.

Саме тому щепитися від COVID-19 - означає захистити своє життя.

Хочу щиро подякувати за розуміння колективам Олександрівської філії Любашівського опорного закладу загальної середньої освіти, Троїцькому НВК "ЗОШ І ст. - дошкільний навчальний заклад" та інклюзивно-ресурсному центру, де вакцинувались 100 % викладачів та персоналу. На жаль, в інших дошкільних та навчальних закладах громади щеплення ще не досягло 80%. А це показник, що є загроза введення дистанційного навчання.

Хочу достукатись до всіх освітян Любашівщини, які нехтують вакцинацією. У вас ще є всі можливості для того, щоб швидко виправити ситуацію і забезпечити навчання для дітей навіть тоді, коли Одеську область переведуть до "жовтої" зони епіднебезпеки. Якщо ж до 20 вересня цього не буде зроблено, школи зачинять.

Коронавірус дуже сильно б'є по різних вікових групах. Він б'є вже. Люди продовжують помирати. За даними Міністерства охорони здоров'я України, Covid-19 забрав вже понад 50 тисяч життів в Україні, пандемія не жаліє навіть малих дітей.

В Україну завезено достатню кількість якісних та визнаних у світі вакцин, якими українці мають можливість щепитися безкоштовно та у найкоротші терміни.

Зважаючи на те, що пандемія не відступила остаточно, та адаптивний карантин в Україні триває, закликаю всіх скористатися усіма наявними можливостями і зробити щеплення проти COVID-19. Ми маємо зрозуміти, що іншого вибору на сьогодні не існує: або ми зупинимо ковід, або ковід зупинить нас. Вакцинація є єдиною альтернативою, але при цьому вона не відміняє дотримання звичайних протиепідемічних норм:

-залишайтеся вдома, якщо ви хворі,

-носіть маску в громадських місцях

-дотримуйтеся дистанції

-мийте руки та використовуйте санітайзери.

Дякую всім, хто уже вакцинувався і переконаний, що з кожним днем надійно захищених від COVID-19 жителів Любашівської громади ставатиме дедалі більше.

Міцного здоров'я усім нам!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь