A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Звернення Любашівського селищного голови Геннадія Павлова щодо дотримання протиепідемічних заходів та вакцинування від коронавірусу  COVID-19

Дата: 21.10.2021 09:32
Кількість переглядів: 375

Звернення Любашівського селищного голови Геннадія Павлова щодо дотримання протиепідемічних заходів та вакцинування від коронавірусу  COVID-19

 

Шановні жителі Любашівської селищної територіальної громади!

 

На території області за останні тижні суттєво збільшується кількість нових випадків захворювання на CОVID-19. З 18 жовтня Одеська область увійшла до "червоної зони" за рівнем захворюваності коронавірусною інфекцією. У зв’язку з цим на території Любашівської селищної ради посилюються карантинні обмеження, продовжується підготовка додаткових місць для хворих коронавірусом у лікарні.

Наразі ми очікуємо поширення небезпечного штаму "Дельта", який є набагато агресивнішим і сьогодні достатньо 5-7 хвилин контакту з потенційно хворим, щоб самому інфікуватися. Захворювання має надто важкий перебіг, практично з 5-7 дня від початку захворювання з'являються ознаки пневмонії, пацієнти потребують кисню. Але найбільше турбує той факт, що зростає захворюваність серед дітей, підлітків, людей похилого віку. Лікарні переповнені, лікарі збиваються з ніг, деякі не витримують і звільняються.

За інформацією Подільської районної державної адміністрації, станом на 20 жовтня 2021 року, на території Подільського району на амбулаторному лікуванні з підтвердженою коронавірусною інфекцією перебуває 1123 осіб та на стаціонарному лікуванні в протиковідному шпиталі знаходиться 179 пацієнтів, заповненість лікарні 89 %, заповненість реанімаційного відділення 100%.

А ми всі, після літньої "зеленої зони" карантину, забули, що ми живемо в період коронавірусної пандемії, перестали користуватися масками, дотримуватись соціальної дистанції  в громадських місцях та заходами протиепідемічної безпеки.

Як голова громади, закликаю до вашої свідомості та розуміння ролі кожного з нас у боротьбі з небезпечною недугою. На сьогодні в усьому світі єдиним надійним і дієвим методом боротьби з коронавірусною інфекцією є вакцинація. Вакцини, якими проводяться щеплення у нашій державі, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та ефективними у формуванні імунітету.

В амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт Любашівка Комунального некомерційного підприємства "Любашівський центр первинної медико-санітарної допомоги Любашівської селищної ради" кожного робочого дня працює стаціонарний та 4 виїзні бригади вакцинації. В достатній кількості є вакцини Coronavac, Moderna, AstraZeneca та Comirnaty. Кожен, хто бажає вакцинуватися, може звернутися до свого сімейного лікаря або пунктів вакцинації.

Щоб уникнути погіршення ситуації щодо захворюваності на коронавірус, кожному мешканцю України треба проявити відповідальність та вакцинуватися від CОVID-19. Лише спільно ми зможемо подолати пандемію та повернутися до звичного життя. 

Тож закликаю усіх: не будьте байдужими до власного здоров’я!

Вакцинуйтеся, аби вберегти себе та своїх близьких від цієї недуги та її страшних наслідків!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь