A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності

Дата: 25.10.2021 10:44
Кількість переглядів: 1105

Відповідно до ініціативи Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) від 2012 року щоосені проходить Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності (G1oba1 MIL Week), який також відзначається i в Україні.

Цього року Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності пройде з 24 по 30 жовтня.

Медіаграмотність та вміння критично мислити сьогодні необхідні навички кожної сучасної людини. Адже в інформаційному суспільстві потреба вірно орієнтуватися у потоках різноманітних повідомлень, своєчасно вмикати «фейк фільтр», захищати власні особисті данні та за потребою створювати певний інформаційний контент – щоденна буденність.

Особливо це необхідно людям старшого віку,які потребують допомоги та наполегливого навчання в користуванні сучасними гаджетами, мають проблеми при захисті особистих даних та дуже легко піддаються інформаційному впливу (довіряють багатьом публікаціям ЗМІ та соціальних мереж без сумнівів та перевірки).

VeryVerified: онлайн-курс з медіаграмотності https://osvita.diia.gov.ua/courses/very-verified (курс Національної онлайн-платформи «Дія. Цифрова освіта»; на платформі необхідна реєстрація)

Медіаграмотністьу часи пандемії https://osvita.diia.gov.ua/.../mediagramotnist-u-casi... (курс Національної онлайн-платформи «Дія. Цифрова освіта»; на платформі необхідна реєстрація).

Крім того Міністерством культури та інформаційної політики України у 2021 році створений ресурс«Фільтр» (https://filter.mkip.gov.ua/) – національний проєкт з медіаграмотності, Ключова місія проєкту – об’єднати зусилля держави, громадських організацій та медіаспільноти задля підвищення рівня медіаграмотності та критичного мислення українців. «Фільтр» має власну онлайн-платформу на якій зібрані кращі навчальні проєкти державних органів влади, громадських організацій, міжнародних партнерів у сфері медіаграмотності.На сайті у вільному доступі матеріали для учнів та вчителів, студентів та викладачів, а також для всіх, хто прагне зробити критичне мислення своєю щоденною навичкою.

Сторінка сайту ЮНЕСКО, яка присвячена G1oba1 MIL Week https://en.unesco.org/commemorations/globalmilweek

Закликаємо всіх замислитися над власним рівнем медіаграмотності!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь