Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Оголошення для чорнобильців

Дата: 17.11.2021 11:20
Кількість переглядів: 468

                         Шановні громадяни, які постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи,

                       та мешкають на території   Любашівської селищної громади!

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» постраждалим особам надаються гарантовані державою пільги та компенсації, зокрема: безоплатне придбання ліків за рецептами лікарів.

На 2021 рік обласною комплексною програмою соціальної підтримки населення на 2021-2023 роки «Соціальний захист населення в Одеській області»  передбачено кошти на безоплатне забезпечення лікарськими засобами осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.  Кошти було перераховано КП «Одесафарм» та визначено перелік аптек, в яких ви можете отримали ліки.

  Для отримання безоплатних лікарських засобів вам необхідно звернутися до Аптечного пункту №12(Аптеки №1 "Аптека Будьте Здорові ™" ТОВСанафарм) , який знаходиться за адресою: Любашівка, вул. Софіївська, 47, Любашівська БЛІЛ, 1-й поверх, маючи при собі такі документи: рецепт встановленого зразка, який виписує сімейний лікар, копію паспорта громадянина України (якщо паспорт у формі ID-картки, додається довідка про зареєстроване місце проживання) та посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи відповідної категорії, яке дає право на пільгу.

     Звертаємо вашу увагу на те, що  безоплатно та на пільгових умовах відпускаються лікарські засоби, які зареєстровані в Україні в установленому порядку та включені до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, крім лікарських засобів, що включені до переліку міжнародних непатентованих назв лікарських засобів.

       Право на безоплатне забезпечення ліками мають особи, віднесені до категорії  1 та категорії 2. Для громадян, віднесених до 3 категорії пільга надається за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Для дружини (чоловіка) померлого громадянина, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою, визначена пільга не передбачена законодавством.

Запрошуємо  вас скористатися правом на гарантовані державою пільги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь