A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

В інтернатних закладах України цілодобово перебувають понад 47 тисяч дітей

Дата: 24.11.2021 14:30
Кількість переглядів: 376

 

В інтернатних закладах України цілодобово перебувають понад 47 тисяч дітей

 

У понад 700 інтернатних закладах України різних типів та форм власності перебуває майже 98 тисяч дітей, з яких понад 47 тисяч (48%) дітей влаштовані на цілодобове перебування. Про це повідомляє Національна соціальна сервісна служба України.

 

З 1 січня 2022 року рішенням Уряду в Україні запроваджується інформаційно-аналітична система моніторингу дітей, влаштованих на цілодобове перебування до інтернатних закладів. Керівництво інтернатів повинно відразу повідомляти органи місцевої влади про зарахування кожної дитини до такого закладу, а також про причини її влаштування.

 

Уряд також рекомендує місцевим органам влади забезпечити роботу комісій з питань захисту прав дитини для розроблення та надання дітям, влаштованим на цілодобове перебування до інтернатних закладів, необхідних освітніх, медичних, соціальних, реабілітаційних послуг. Розвиток цих послуг для зменшення кількості дітей, які цілодобово перебувають у інтернатних закладах – одне з пріоритетних завдань Мінсоцполітики, яке  реалізується в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» за підтримки Світового банку.

 

«Саме в територіальних громадах необхідно створювати та надавати дітям і їх сім’ям ті соціальні послуги, які допоможуть повернути дитину з інтернату додому або влаштувати її до сімейних форм виховання. Тільки завдяки такій роботі можливо виконати завдання деінституціалізації», – підкреслив Голова Нацсоцслужби України Владислав Машкін.

 

Він також зазначив, що, згідно з рішенням Уряду, Нацсоцслужба проводитиме перевірки умов проживання дітей в інтернатах на цілодобовому перебуванні.

 

Довідка.

 

«Модернізація системи соціальної підтримки населення України» – проєкт, який реалізує Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку. Мета проєкту – сприяння успішному здійсненню соціальних реформ, спрямованих на зменшення бідності та підвищення соціального захисту найуразливіших груп населення.

 

У рамках проєкту удосконалюються процеси надання соціальної допомоги, покращується адміністрування соціальних виплат і послуг, стимулюється розвиток сімейних форм виховання та соціальна підтримка дітей-сиріт і сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь