A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 02.12.2021 15:29
Кількість переглядів: 360

Генеральною асамблеєю ООН 3 грудня проголошено Міжнародним днем осіб з інвалідністю. Цей день - нагадування суспільству про людей, які потребують нашої уваги, турботи та милосердя.

Наш обов’язок допомагати цим людям не лише матеріально, а й насамперед своєю увагою і турботою, добрим словом і конкретною справою.

Толерантність – це саме те, чого так не вистачає сьогодні людям: терпіння, терпимості, розуміння, дружнього ставлення, адекватного сприйняття. Толерантність – це повага права іншого бути таким, яким він є.

Основною метою всіх заходів, які присвячені Міжнародному дню осіб з інвалідністю, є інформування суспільства щодо підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. ООН закликає всіх діяти так, щоб соціальні умови життя інвалідів поліпшувалися і були комфортними для них.

У Міжнародний день людей з інвалідністю традиційно говорять про необхідність інтеграції інвалідів у активне громадське життя, політичну та економічну діяльність, культурне середовище і т.д. Сьогодні ми прагнемо домогтися повного соціального рівноправ'я осіб з інвалідністю та інших членів сучасного суспільства не на словах, а в реальності. Саме на це спрямована ініціатива першої леді України Олени Зеленської з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. «Безбар'єрність стає новою суспільною нормою. Зміни, які ініційовані на Раді безбар’єрності, стосуються не лише людей, котрі змушені стикатися з різними бар’єрами у своєму житті. Ці зміни насамперед про те, якою країною ми прагнемо бути. Країною, де кожен має рівні права та можливості. Країною без бар’єрів», – зазначила Олена Зеленська.

«Довідник безбар’єрності» покликаний зробити філософію безбар’єрності більш зрозумілою для широкого загалу, надати роз’яснення доступною мовою щодо основних принципів безбар’єрності та правил комунікації».

Посібник доступний за посиланням https://bf.in.ua.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь