A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Презентовано перший розділ Альбому безбар’єрних рішень – посібника про доступні міські простори

Дата: 20.12.2021 15:27
Кількість переглядів: 208

Презентовано перший розділ Альбому безбар’єрних рішень, який створюється у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Це практичний посібник, що на прикладах ілюструє, у який спосіб міський простір повинен бути дружнім до всіх людей, зокрема, батьків з маленькими дітьми, вагітних жінок, літніх людей, людей з інвалідністю. Про це зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Альбом створюється разом із архітекторами, спеціалістами у сфері будівництва, науковцями у сфері людського різноманіття, представниками громадянського суспільства та маломобільних груп населення. Розробником Альбому виступає урбан-бюро Big City Lab.

«Доступність та зручність мають стати найважливішими аргументами при ухваленні рішень, що стосуються вуличної й житлової інфраструктури. Якщо простір навколо нас ставатиме безбар’єрними, комфортно буде кожному без виключення. Цей посібник дасть відповіді на багато питань тим, хто хоче і може і створювати безбар’єрні простори», — зазначила Олена Зеленська.

Перший розділ Альбому присвячений доступності ґанків та подвір’я. Зокрема, у ньому зібрані типові рішення та вимоги для нового будівництва та наявного простору окремих об’єктів. Також у цьому розділі підібрані приклади альтернативних підходів з міжнародних посібників з посиланнями на них. Є зручна добірка посилань на державні будівельні норми та стандарти до кожного сценарію.

«Я вдячний першій леді Олені Зеленській за ініціативу щодо розробки Нацстратегії безбар’єрності, адже прийняття цього стратегічного документа дає старт важливим змінам в нашій країні. Презентований сьогодні Альбом безбар?єрних рішень — це ще один крок на цьому шляху та джерело кращих практик для всіх, хто будує та проєктує простори та будівлі. Без сумнівів, люди з інвалідністю, батьки з маленькими дітьми, літні люди — усі повинні мати однаково комфортний простір без бар’єрів у своїй громаді. Аби це стало реальністю, у Мінрегіоні, зокрема, працюють над оновленням державних будівельних норм у частині інклюзії. Відтак у процесі проєктування нових об?єктів мають враховуватися сучасні вимоги безбар?єрності», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

Альбом, зокрема, стане у пригоді архітекторам, проєктувальникам, будівельникам, замовникам, держслужбовцям, активістам та тим, хто опікується рівнем якості реалізації просторів. Як зазначила перша леді Олена Зеленська, Альбом має відкритий код, а відтак – відкритий до вдосконалення. Ознайомитися з ним можна на сайті Міністерства розвитку громад та територій – https://www.minregion.gov.ua/.../albom-bezbaryernyh.../.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь