A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

10 січня 2022 року виповнюється 90 років з дня народження основоположника південно-декоративного розпису, видатного художника, Заслуженого майстра народної творчості України Ростислава Михайловича Палецького

Дата: 11.01.2022 08:27
Кількість переглядів: 193

10 січня 2022 року виповнюється 90 років з дня народження основоположника південно-декоративного розпису, видатного художника, Заслуженого майстра народної творчості України Ростислава Михайловича Палецького.

Цього дня, в Троїцькому Будинку народної творчості імені Ростислава Палецького, який було збудовано за його ініціативи, було проведене тематичне свято "Людина високого художнього обдарування".

Учениця митця, вчитель історії Опорного закладу Троїцької школи Лариса Бабінець та директор Троїцького Будинку народної творчості Олександр Славінський розповіли цікаві біографічні факти з життя майстра народної творчості та його творчі здобутки. Згадали з подякою і колишнього голову Любашівського Міжколгоспбуду Павла Лисенка, який втілив мрію художника та збудував Будинок народної творчості.

Любашівський селищний голова Геннадій Павлов подякував троїчанам за збереження пам'яті  про видатного художника, за продовження його справи.  Учні та послідовники Ростислава Палецького своїми творами продовжують популяризувати особливий стиль декоративно-вжиткового розпису. Не забувають тут також і про Миколу Скалозуба,  майстра з виготовлення масок в техніці пап’є-маше, скульптора, поета та художника.

Гості переглянули виставкові експозиції Троїцького Будинку народної творчості ознайомившись з роботами митців та історичними експонатами.

Після заходу, на знак поваги, вшанували хвилиною мовчання та поклали живі квіти до могил трагічно загиблих художника Ростислава Палецького, митця Миколи Скалозуба та учасника антитерористичної операції на сході України Віктора Чалапка.

Протягом року, Троїцький Будинок народної творчості проводитиме цикл онлайн-заходів приурочених до 90 років з дня народження Ростислава Палецького, а також для бажаючих проводитиме екскурсії, тож маєте нагоду переглянути цікаві експонати та відкрити для себе нове у творах народного мистецтва.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь