A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Відзначили День Соборності України

Дата: 21.01.2022 10:33
Кількість переглядів: 192

22 січня в Україні відзначається День Соборності України - знакова подія в історії національного державотворення. День Соборності України не випадково називають першим у низці свят загальнонаціонального масштабу, адже ця червона дата у календарі цілком справедливо вважається символічним початком вшанування історичних дат національного державотворення.

21 січня, представники Любашівської селищної ради та громадськості поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Любашівський селищний голова Геннадій Павлов говорив про знаковість події для України, що має нерозривний зв’язок з різними поколіннями патріотів, які виборювали право країни називатися соборною. Побажав жителям Любашівської громади міцного здоров’я, щастя, добробуту, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє нашої громади і нашої держави.

Директор Любашівського краєзнавчого музею Сергій Гуртовенко розповів про історичні події 1918 та 1919 років, які привели до проголошення незалежності Української Народної Республіки та проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, згадав визначні історичні постаті та провів паралель усіх історичних подій, пов’язаних із боротьбою українців за єдність держави.

До Дня Соборності України в усіх бібліотеках та навчальних закладах громади проводяться відкриті уроки, книжкові виставки, виховні та історичні години, бесіди та інші заходи, присвячені історії єдності українського народу.

В приміщенні медіа-центру Любашівської публічної бібліотеки оформлено виставку «Історичне єднання українського народу», на якій ви можете ознайомитися з літературою та інформаційними матеріалами Українського інституту національної пам’яті.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь