Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Робочі візити міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка в Одеській області 04 лютого 2022 року

Дата: 04.02.2022 15:28
Кількість переглядів: 196

Робочі візити міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка в Одеській області 04 лютого 2022 року

 

Сьогодні працюю на Одещині

Уже відвідав КНП "Ананьївську багатопрофільну міську лікарню", де за бюджетні кошти повністю оновили інфекційне відділення.

Відділення на 40 ліжок, боксоване, з новим медичним обладнанням (ШВЛ, наркозно-дихальна апаратура та ін.). Це хороший приклад співпраці місцевої влади і держави, адже з того моменту, як під час одного із візитів в область, я дізнався про потребу у коштах на ремонт, минуло близько півроку і ми вже маємо результат - відділення відкрите і готове приймати пацієнтів. І це значно підвищить готовність та спроможність громади до реагування на можливі епідемічні виклики.

Під час розмови із колективом лікарні, звісно, запитав за заробітні плати - нараховані та чекають днями на виплату. Первинка в місті вже отримала виплати підвищеної заробтної плати.

І лікарі, і адміністрація закладу ще раз підтвердили, що підняття заробітних плат - це ще й стимул до розвитку лікарні та пошуку нових ідей.

Також заїхав у Любашівську багатопрофільну лікарню, яку відвідував під час весняної хвилі у 2021 році. І тоді було непроста ситуація та черга із швидких. Сьогодні ж такого, на щастя, не побачив. Тому темою розмови стала виплата нових заробітних плат. Те що почув у відповідь задовільнило - усім нараховано, чекаємо виплат з дня на день.

Радий був знову зустріти знайомі обличчя медиків, які тепер вже розповідають про те, що навіть при таких високих цифрах нових випадків, які ми маємо на сьогодні, а це вперше - понад 43 тисячі, черги на лікарняні ліжка немає.

Лікарка, яка щоденно працює на КТ теж ділиться досвідом, що серед пацієнтів з ковідом майже всі невакциновані, а серед вакцинованих, якщо і є незначна частина, яка має пневмонії, то ураження легень не більше 10%.

Наразі по країні, пацієнти з призначеною кисневою терапією займають лише чверть усіх наявних у країні ліжок з киснем. 2 із 3 реанімаційних ковідних ліжок залишаються вільними.

Зайшов і до "Любашівської первинки". Пацієнтів вистачає, лікарі завантажені, але не скаржаться, а розповідають про те, що вже отримали підвищену заробітну плату.

Як зазначають медики, більшість їх задекларованих пацієнтів вакциновані і це дозволяє дивитись у майбутнє з оптимізмом. Також, Любашівській ЦПМСД вже активно включився у перший етап кампанії з вакцинації дитячого населення від поліомієліту, за що їм вдячний.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь