A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Урядом запроваджено державне регулювання цін на деякі продукти харчування

Дата: 07.02.2022 16:23
Кількість переглядів: 187

2 січня 2022 року Уряд прийняв постанову № 1 «Про внесення зміни до пункту 414 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236», якою запровадив граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування.
Так,  вищезазначеною постановою на період дії карантину встановлюється граничний рівень торговельної надбавки в розмірі 10% від оптово-відпускної ціни на:

  • хліб житньо-пшеничний;
  • батон;
  • крупу гречану;
  • цукор-пісок;
  • борошно пшеничне вищого ґатунку;
  • макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку);
  • молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці);
  • олію соняшникову;
  • яйця курячі категорії С1;
  • птицю (тушку курячу);
  • масло вершкове з жирністю 72,5%.

Гранична торговельна надбавка встановлюється з урахуванням рекламних, маркетингових та логістичних послуг, а також послуг з підготовки, обробки, пакування та інших пов’язаних із реалізацією кінцевому споживачу.

У разі порушення суб’єктами господарювання вимог постанови від 9 грудня 2020 року № 1236 при формуванні, встановлені і застосуванні державних регульованих цін Законом України «Про ціни і ціноутворення» встановлена відповідальність у вигляді вилучення у порушника у доход державного бюджету суми необгрунтовано одержаної виручки та штрафу у такому ж розмірі.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року №341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення», встановлено державне регулювання цін шляхом декларування їх зміни.

Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється суб’єктом господарювання щодо об’єкта (закладу) роздрібної торгівлі у разі збільшення роздрібної ціни на товар, що реалізується таким об’єктом (закладом), порівняно з попередньо задекларованою роздрібною ціною (крім випадків збільшення ціни внаслідок закінчення строку дії знижки або зменшення ціни):

на 15 відсотків і більше - за 30 днів до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується;

на 10 відсотків і більше, але менше ніж 15 відсотків, - за 14 днів дд початку застосування роздрібної ціни, яка декларується;

на 5 відсотків і більше, але менше ніж 10 відсотків, - за три дні до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується.

Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється в електронному вигляді шляхом подання відповідних відомостей до Держпродспоживслужби через її офіційний вебсайт.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь