A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Захисні споруди цивільного захисту

Дата: 28.02.2022 09:40
Кількість переглядів: 131

У світлі останніх подій, після вторгнення російських військ на територію України, стало першочерговим питання цивільного захисту населення на випадок війни і громадськість зацікавиться станом бомбосховищ.

Бомбосховищ ані в самій Любашівці, ані на території нашої громади на сьогодні немає. Є лише укриття або так звані захисні споруди цивільного захисту, які називаються "протирадіаційні укриття", які були підготовленіі на базі основних стратегічних об'єктів лікарень, шкіл, елеваторів, установ та організацій після трагедії на Чорнобильській АЕС. В Любашівці такі захисні споруди знаходяться в універмазі, школі-гімназії, школі-ліцеї, укртелекомі та елеваторі. Ці захисні споруди призначені для того, щоб люди там сховалися в разі потреби і не отримали опромінення.

Найпростіші укриття - це підвали будинків.

Будьте особливо пильними, і коли почуєте моторошні звуки сирени, які не затихають (означають не початок бомбардування, а лише екстрене сповіщення: «Увага!») – найкраще, швидко зібравши речі першої необхідності, рухатися подалі уникаючи місць масового скупчення людей. Бо навіть підвали, які більш-менш пристосовані для короткочасного прийняття людей, не гарантують безпеки, адже, можуть стати смертельною пасткою (особливо в панельних будинках). А от погреби, якими рясно всіяні всі села Любашівщини, під час бомбардування можуть стати в нагоді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь