A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Щоденне інформування жителів Любашівської громади під час воєнного стану

Дата: 15.03.2022 11:31
Кількість переглядів: 170

Шановна Любашівська громадо!

Сьогодні, за результатами засідання оперативного штабу під моїм керівництвом спільно з начальником четвертого відділу Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки проаналізовані ключові питання життєдіяльності Любашівської громади, зокрема щодо створення резервів продовольства, організації всіх соціальних служб для обстеження умов проживання всіх соціально уразливих категорій населення та забезпечення їх товарами першої необхідності, ставлення на облік та розміщення на тимчасове чи постійне місце проживання переміщених осіб та евакуйованих, щодо моніторингу цін на основні продукти харчування, грошової допомоги Збройним Силам України, плану розміщення жителів багатоквартирних будинків в найближчих укриттях, продовольчої допомоги та харчування військових частин, забезпечення медикаментами, паливом, резервними електрогенераторами та іншими речами.

За результатами наради дано ряд доручень посадовцям селищної ради щодо забезпечення роботи інфраструктури громади, належної роботи всіх служб, установ, організацій та громадян в умовах воєнного стану.

Під час війни виявилось, що багато так називаємих батьків призовного віку, які до цього часу не записали себе як батько, згадали що вони мають дітей та шукають шляхи не йти до війська. Відповідно до законодавства, якщо чоловік в свідоцтві про народження не вказаний як батько та не є усиновителем, він офіційне не є батьком дитини та підлягає мобілізації. Не підлягають призову усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування.

Вчора, під час селекторної наради Одеської обласної державної адміністрації, було наголошено, що на сьогодні на території Одеської області бойові дії не ведуться. Тому суб’єкти господарювання не звільняються від сплати податку на землю. Директор Департаменту фінансів Марина Зінченко просить поставитись до цього питання серйозно, адже сплата податків - це забезпечення якісних умов проживання та утримання інфраструктури населення кожної громади. До того ж, з боку уряду затверджено план підтримки бізнесу на час війни, який звільняє від сплати низки податків на період воєнного стану.

Дуже важливе питання на сьогодні - це створення в громадах продовольчих резервів на випадок блокади, і дякуючи нашим сільгоспвиробникам, підприємцям та всім небайдужим людям резерв створюється, але ми ніколи не відмовляємось від допомоги і будемо вдячні всім хто хоче допомогти. Прошу також і жителів громади, по можливості потурбуватись кожен за себе окремо, та створити такий стратегічний продуктовий запас для забезпечення себе та сімей на всякий випадок.

На сьогодні ситуація в Україні складна, але контрольована, дякуємо Миколаєву та Одесі за охорону наших рубежів, за те, що ми знаходимося в глибокому тилу, спимо спокійно і наші діти не знають жахів війни.

Протягом минулої доби на території Любашівської громади надзвичайних подій не відбулось, все спокійно, ситуація знаходиться під контролем, дякуючи Збройним Силам України, Національній поліції та роті охорони. Завдяки їм ми маємо можливість спокійно спати, ходити вулицями, жити.

Шановні громадяни, просимо зберігати спокій, не допускати паніки.

Всім миру та здоров’я!

Любашівський селищний голова Геннадій Павлов

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь