Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ!

Дата: 25.03.2022 10:22
Кількість переглядів: 214

Повідомляю, що станом на ранок 25 БЕРЕЗНЯ на території району ситуація стабільна, контрольована.

Порушень Державного кордону, провокацій, обстрілів, вибухів на території Подільського району не зафіксовано.

Всі силові, правоохоронні структури, органи влади, місцевого самоврядування, медичні заклади, служби екстреної допомоги виконують завдання в штатному режимі військового стану.

Продовжують мати місце факти злочинного відношення деяких громадян до збереження навколишнього середовища. Це стосується підпалу сухої рослинності. Тільки за останню добу співробітники ДСНС боролися з 38 пожежами в екосистемах, від підпалів вогонь переходив на житлові будинки.

Нагадую, що під час воєнного стану спалювання сухої рослинності в місцях загального користування, вздовж автомобільних, залізничних доріг, на луках пасовищах, в лісопаркових зонах та інших місцях прирівнюють до ДИВЕРСІЇ, що передбачає кримінальну відповідальність за статтєю 113 Кримінального кодексу України у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Продовжується дистанційне навчання в загальноосвітніх закладах району, прошу батьків забезпечити присутність дітей на заняттях.

У громадах району організовано прийом громадян, які вимушені були залишити свої домівки у зв’язку з бойовими діями. Підвозяться продукти харчування, а також ліки та пальне.

Ключовими питаннями на сьогодні є: проведення заходів щодо активізації економічної діяльності в регіоні в умовах воєнного стану; соціальний захист внутрішньо переміщених осіб та додаткові соціальні гарантії за їх розміщення; наповнення та використання місцевих бюджетів району в умовах воєнного стану, порядок отримання гуманітарних вантажів їх облік та використання.

Серед основних рішень, що зроблені керівництвом держави для відновлення і спрощення роботи бізнесу є податкові зміни та доступні кредити: Бізнес з оборотом до 10 млрд грн тепер платить тільки 2% від свого обороту (ПДВ, податок на прибуток – скасовується). ФОПи 1 та 2 групи сплачують податки за бажанням. Сплата державою ЄВС за мобілізованих працівників (ФОПи 2-3 групи і підприємства). Скасовується акциз на нафтопродукти, а ПДВ на них знижено з 20% до 7%. Податок на землю і екологічний податок скасовуються на територіях, де йдуть бойові дії. Будь-який бізнес в рамках програми «5-7-9» може взяти кредит під 0%. Максимальна сума кредиту збільшена до 60 млн гривень. Держава сплатить всі відсотки перед банком.

Державна програма єПідтримка була розширена для надання допомоги тим українцям, які опинились без роботи та доходу через те, що в їх регіонах відбуваються активні бойові дії. Наймані працівники, за яких сплачено ЄСВ, а також ФОПи усіх груп можуть одержати одноразову виплату 6 500 гривень від держави.

Звертаюся до усіх підприємців Подільщини – починайте відновлювати роботу підприємств, ринків, магазинів, ресторанів, пралень, перукарень, станцій технічного обслуговування, АЗС тощо.

Окремо звертаюся до мешканців району - будь ласка користуйтеся послугами нашого бізнесу! Тим самим ви зробите важливий внесок у наповнення бюджетів та відновлення економіки району, Одещини і нашої країни.

До перемоги разом!

З повагою,

Начальник Подільської районної військової адміністрації

МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь