Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Не ігноруйте сигнал "Повітряна тривога"!

Дата: 05.04.2022 14:41
Кількість переглядів: 376

Шановні батьки та діти Любашівської громади!

Світ змінився. Сьогодні 41 день від початку повномасштабної війни росії проти України. Страшно навіть про це думати, але мабуть ми трохи звикли до сирен та блок-постів, от лише поки що вибухи не лунають.

Шановні батьки!

Останнім часом мене все більше і більше дратує безтурботне ставлення людей до свого життя, й що гірше - до життя своїх дітей. Я працюю в центрі Любашівки та під час повітряних тривог ми зі співробітниками селищної ради щоразу спускаємось до найближчого укриття. І щоразу я бачу велику кількість людей, які продовжують сидіти на лавочках біля фонтану в центрі селища, прогулюються площею, відвідують магазини, банки, ринок та пораються на городах, їздять автомобілі, граються діти, погода ж гарна...

Проведіть, будь ласка, роз'яснювальну роботу із дітьми, щоб не трапилось біди. При кожній повітряній тривозі ми УСІ повинні ховатись в укриття. І ще раз нагадую, якщо повітряна тривога закінчується для нас без влучень і руйнувань - це відмінна робота наших хлопців та ПВО, що бережуть наш спокій.

До цього потрібно ставитись з найвищим рівнем відповідальності. Варто лише подивитись на фото і відео з територій України, які зазнали ворожих уражень, і часто це віддалені від фронту області.

Сигнал "Повітряна тривога" вмикають, якщо якийсь засіб повітряного нападу (літак, ракета) уже випущений у бік вашої області або міста. Завчасно виявляють це фахівці. Ніхто не знає, чи спрацює ППО, чи зіб'ють цю ракету, але якщо навіть і зіб'ють, то немає гарантії, що уламки не впадуть на ваш будинок. А враховуючи, частіші випадки пожеж та підпалів в громаді, імовірність уражень може бути набагато більшими. Тому ігнорувати сигнали тривоги це значить діяти на свій страх і ризик. Прошу вас дотримуватись правил безпеки під час повітряної тривоги та йти обов'язково в найближче укриття чи підвал хоча б на годину, це врятує життя і здоров'я. Якщо його немає, то хоча б залишайтесь у приміщеннях подалі від вікон.

Діти - це найцінніше, що ми маємо в житті, і коли стаються війни найбільше страждають саме діти. Розмовляйте з дітьми, пояснюйте що йде війна, що Збройні Сили України, їхні батьки та інші дорослі боронять Україну та захищають свої сім'ї, розповідайте як себе поводити під час сигналу повітряної тривоги, вибухах та інших нестандартних ситуаціях. Повірте, наші діти дуже розумні і можуть ще нас навчити як діяти в тій чи іншій ситуації.

Ми дорослі, повинні дбати про майбутнє наших дітей, щоб вони, під час ВІЙНИ В УКРАЇНІ, не були обділені любов'ю, відчували безпеку, навчались, мали нерозділені родини, жили в своїх домівках та спокійно спали без тривоги в душі.

З нами Бог, з нами Україна!

Любашівський селищний голова Геннадій Павлов

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь