A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Геннадій Павлов: "Підтримуємо українську армію і віримо в Перемогу!"

Дата: 18.04.2022 15:41
Кількість переглядів: 788

Геннадій Павлов: "Підтримуємо українську армію і віримо в Перемогу!"

Триває другий  місяць  війни, котру  росія розв’язала проти України. З перших днів ворожого вторгнення життя в нашій громаді підпорядкувалось вимогам військового стану.  Головним  завданням стала всебічна допомога українській армії, аби вона пошвидше вигнала  окупанта з нашої землі.  Про те як живе  і  бореться в ці нелегкі часи наша територіальна громада ми попросили розповісти голову Любашівської селищної ОТГ Геннадія Павлова

                         *   *   *

-Геннадію Анатолійовичу,  війна боляче вдарила по  кожному з нас, по наших селах і містах.  Як тримає цей удар наша громада?  .

-Так, війна миттєво й радикально змінила життя українців, наше з вами життя. Наразі  населені пункти Любашівської громади живуть за законами військового часу – запроваджена комендантська година, організоване патрулювання вулиць, особливу увагу жителі звертають на чужинців. Чоловіки вступили до територіальної оборони та роти охорони, вони контролюють ситуацію і чергують на блокпостах.

 Відверто скажу, що є в цій непростій ситуації те, що радує. Буквально з перших днів війни, не чекаючи чиїхось закликів чи прохань, жителі нашої громади одразу ж понесли до пунктів збору теплі речі, продукти харчування, ковдри, інші постільні приналежності. За перших два тижні люди знесли і звезли все необхідне для першої допомоги вимушеним переселенцям чи потерпілим від бойових дій. Іншими словами, за покликом серця любашівчани стали волонтерами, долучилися до всенародного протистояння російським загарбникам. Приємно вразила самоорганізованість, величезна згуртованість, взаємопідтримка моїх земляків і односельців. Таких людей і справді неможливо перемогти. Це просто дає крила і віру в майбутнє свого чудового народу.

 Нині ми згуртовані як ніколи. Кожен намагається підтримувати ЗСУ чим може. Незважаючи на труднощі, які принесла війна, жителі громади постачають захисникам продукти харчування, беручи  їх інколи просто з власних дворів, готують їжу для учасників територіальної оборони. Нині вони продовжують виготовляти рибні та м’ясні консерви, які ми відправляємо на передову. Раніше плели маскувальні сітки для воїнів ЗСУ, зварювали протитанкові «їжаки», відправляли гуманітарну допомогу у міста, окуповані ворогом.

 На наших складах нині зібрано чималу гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, миючих засобів, засобів гігієни, домашньої консервації, одягу, постільної білизни, тощо. Сподіваюсь, гарну службу послужать українським захисникам  2 автомобілі,  які передала їм Любашівська селищна рада.

 Колектив селищної ради теж не стоїть осторонь великого волонтерського руху, який розгорнувся на Любашівщині у відповідь на російське вторгнення. Для потреб наших воїнів були зібрані кошти і направлені: до ФОНДу «Оборона ОДЕЩИНИ»-50,0 тис.грн, на  допомогу ЗСУ- 224,3 тис.грн, для матеріальної допомоги на поховання сім’ям загиблих воїнів - 79,0 тис.грн. Жителі Новокарбівського старостинського округу перерахували 38,5 тис.грн на лікування земляка - Ігоря Дармороза. 

 Усі ми хочемо миру і працюємо на Перемогу. Значну фінансову допомогу Збройним Силам України надали сільгосптоваровиробники - 1427,9 тис.грн, підприємці - 40,0 тис.грн, мешканці громади - 27,2 тис.грн. Крім фінансової допомоги наші місцеві аграрії надали соняшник, пшеницю, ячмінь,  кукурудзу, які перебивають на крупи, борошно та чавлять олію. Приватні підприємці забезпечили морозильними камерами, виділяють продукти харчування, тощо.

Зараз ми переживаємо надзвичайно складний період у своєму житті. Проте,  весь цей час селищна рада докладає максимальних зусиль для збереження спокою та організовує життєзабезпечення всіх сфер діяльності. Комунальні підприємства працюють в штатному режимі. Перебоїв з подачею води, світла, газу немає, магазини поповнюються продуктами харчування. 

 

--ЗНАЮ, що сьогодні Любашівська громада приймає тимчасових переселенців із зон бойових дій. Скільком із них дано прихисток? Яку допомогу отримали вони від держави і від громади?

- На даний час наша  громада надала прихисток 432 внутрішньо переміщеним  особам, майже всі вони отримали довідки про свій нинішній офіційний статус. Жителі нашої громади безкоштовно дали дах над головою більше 200 особам  у своїх власних помешканнях, за що ми їм дуже вдячні.

Крім надання статусу переміщеної особи зараз проводиться робота з   призначення щомісячної допомоги від держави в розмірі 2 тис.грн на місяць для дорослого і 3 тис.грн на місяць для дітей та осіб з інвалідністю, яка буде нараховуватись щомісяця протягом воєнного стану + 1 місяць після його закінчення або скасування.

А з боку громади ми запропонували тимчасовим переселенцям гуманітарну допомогу, нашу підтримку і душевне співчуття.

 Власники житла, які безкоштовно прихистили втікачів від війни, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 гривень на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги. Велика вдячність сім’ям, які надають прихисток переміщеним особам на час комендантської години.

 Війна завжди б'є в першу чергу по найбільш уразливих верствах населення. Тому не забули ми про тих, хто і в мирний час потребував допомоги. Зараз в нашій громаді організовано забезпечення продуктовими наборами малозахищених громадян. Допомога надається людям, які перебувають у складних життєвих обставинах, інвалідам, багатодітним сім’ям, тощо. До харчових наборів входять крупи, цукор, олія, борошно. З  початку війни надано 234 продуктових набора, з них:  65-пристарілим особам, 15-сім’ям біженців, 154 пакунка багатодітним  сім’ям та тим, які перебувають в складних життєвих обставинах.

-Війна диктує свої жорсткі вимоги до кожного з нас. Яких головних правил повинні дотримувати жителі громади, аби без втрат пережити цей важкий час? 

 - На жаль, війна продовжується. Тому розслаблятися нам ще дуже рано.  Хочеться ще раз підкреслити, що вимоги військового стану запроваджуються не для того, аби на  когось тиснути, а щоб зберегти життя цивільних людей  і  пошвидше справитись з ворожою навалою.

Вкотре хочу нагадати, що   з 21.00 до 6.00 на території громади діє комендантська година, під час якої заборонено перебувати на вулицях та у громадських місцях, а також заборонено  рух транспортних засобів на території Одеської області. Також прошу не нехтувати сигналами "Повітряна тривога". Почувши виття сирени, негайно ховайтесь в найближчі укриття,  погреби та у свої підвали при будинках, або в підвалах сусідів. Ці укриття найпростіші та найдоступніші на даний момент.

 З початком весни справжньою бідою стали підпали сміття і сухої трави в домогосподарствах. Вітер роздуває багаття і вогонь виходить з-під контролю, пошкоджуючи навколишні будівлі і майно. Хто не знає, повідомлю: ці підпали під час військового стану прирівнюються до диверсії.  

Ми всі повинні знати, що забороняється розповсюдження інформації, розголошення якої може призвести до обізнаності противника про дії Збройних Сил України, негативно вплинути на хід виконання завдань за призначенням під час дії правового режиму воєнного стану. Тому, при спілкуванні один з одним у соціальних мережах, телефоном  та в інших телефонних додатках,  прошу не писати про пересування військової техніки та не фотографувати і не надсилати, не викладати фото. Якщо ви побачили підозрілих осіб чи військову техніку противника, повідомляйте про це до поліції або відповідні служби: поліція - 102, 2-25-73, ДСНС - 101, 2- 11-00, швидка допомога – 103,  газова служба - 104, 2-17-27

У нічний час дотримуйтесь світломаскування. Вимикайте зовнішнє освітлення на своїх домогосподарствах, підприємствах та обмежте використання освітлення в приміщеннях. Не забувайте, що розпорядженням військового коменданта військової комендатури Подільського району цивільним особам заборонено пересуватися у військовій формі.

На щастя,  сьогодні на території Одеської області бойові дії не ведуться. Тому суб’єкти господарювання не звільняються від сплати податку на землю. Потрібно вчасно сплачувати за комунальні послуги, водопостачання, вивезення твердих побутових відходів, сплачувати податки та за оренду землі. Адже комунальні служби працюють в посиленому режимі.

Хочу підкреслити: Любашівська селищна рада працює в штатному режимі, всі структури та служби громади координуються оперативним штабом, який працює в цілодобовому режимі. Телефони Любашівська селищна рада - 2-22-21, 2-25-40.

 

- Не  секрет, що  труднощів  у  роботі  голови  такої великої  громади  під час  воєнного стану  збільшилось  в рази. Хто, чи  що допомагає і надихає Вас ?

  - Ніхто не знає, коли закінчаться нещадні обстріли агресорів, і життя почне повертатися до норми. Але вже зараз важливо продовжувати жити та працювати, щоб підтримувати економіку країни.  Сьогодні наша робота  в тилу  може стати тією опорою, що допоможе  впоратися зі стресом, дасть стабільність і сили продовжувати жити далі в сьогоднішніх реаліях.

 Це народна війна, це національно-визвольна війна. Перемогти у ній можна лише під гаслом "Все для фронту, все для перемоги", тому кожна людина має зараз ще раз згадати на якому "фронті" вона воює, максимально роблячи свій внесок.

 А надихає  мене, як  очільника громади, на роботу, на  спільну вмотивовану  перемогу  у цей  складний період  моя  маленька родина (сім’я) та велика родина -  громада  і ще бажання якнайшвидшого  повернення до  звичного життя  з подальшим повноцінним  розвитком громади. 

  Хочу подякувати фермерським господарствам, одноосібникам, підприємцям, старостам та жителям старостинських округів, закладам охорони здоров’я, освіти та культури, працівникам газової служби, РЕМу, поштового зв’язку, Держпродспоживслужби, ДСНС, поліції, всім структурним підрозділам селищної ради, комунальним установам, організаціям, підприємствам та всім мешканцям громади за  безмежну допомогу оборонцям нашої держави, за розуміння і підтримку. Адже буде міцний тил, буде міцна армія. Вірю: у такому поєднанні нашу рідну Україну ніхто і ніщо не здолає.

 Слава Україні!

                 Розмову вела Тетяна Підгорна

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь