Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

СЬОГОДНІ ПЕРШЕ СУДНО З УКРАЇНСЬКИМ ПРОДОВОЛЬСТВОМ ВИЙШЛО З ОДЕСЬКОГО ПОРТУ

Дата: 01.08.2022 11:55
Кількість переглядів: 158

СЬОГОДНІ ПЕРШЕ СУДНО З УКРАЇНСЬКИМ ПРОДОВОЛЬСТВОМ ВИЙШЛО З ОДЕСЬКОГО ПОРТУ

Сьогодні вперше з 24 лютого відновлено експорт українського зерна з портів «Великої Одеси»: з Одеського порту, під прапором Сьєрра-Леоне, вийшло судно RAZONI, яке завантажене 26 тисячами тонн української кукурудзи і прямує до порту Тріполі у Лівані.

«Судно рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено нашими партнерами-гарантами – ООН та Туреччиною. Україна є 4-им найбільшим експортером кукурудзи в світі, тому можливість його вивезення через порти – це колосальної ваги успіх для забезпечення глобальної продовольчої безпеки» - зазначив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, в портах Великої Одеси ще 16 суден, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення росії, завантажені і чекають на свою чергу. Паралельно українська сторона отримуватиме заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією.

«Сьогодні Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду. Разом з представниками ООН та Туреччини вже напрацьовані внутрішні операційні регламенти. Зі свого боку Україна зробила все, аби відновити роботу портів та всіх задіяних підприємств. Важливо зазначити про неухильну підтримку з боку американських та європейських партнерів на шляху до розблокування українських морських портів. Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року. У найближчі тижні за підтримки наших партнерів ми плануємо вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції» - додав Олександр Кубраков.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь