Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ БУДЕ ЗМІШАНА ФОРМА РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

Дата: 12.08.2022 14:21
Кількість переглядів: 370

В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ БУДЕ ЗМІШАНА ФОРМА РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

Заклади освіти в умовах воєнного стану мають уособлювати поняття «Заклад освіти – місце безпеки», бо безпека дітей є найголовнішим завданням при підготовці шкіл до навчального року, зазначає директор Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

Заклади освіти перед початком навчального року мають провести інформаційну роботу з батьками. Показати укриття, де під час повітряної тривоги будуть перебувати діти, розробити та донести до відома дітей, батьків, вчителів правила перебування в укритті, правила передачі дитини батькам після завершення тривоги та інші безпекові питання.

“На разі департаментом проводиться інформування педагогів та батьків щодо особливостей освітньої діяльності шкіл у новому навчальному році та вивчається їх думка щодо бачення формату організації роботи кожного конкретного закладу освіти. Тож ми запрошуємо і закликаємо всіх батьків особисто побувати в тих школах, які відвідують ваші діти та ознайомитися з умовами в укриттях, які створено у школах Одеської області для учнів аби самим визначитись, який формат навчання ви оберете для своєї дитини. В укриттях мають бути тепло, світло, вентиляція, вода й усе для комфортного перебування під час тривалої повітряної тривоги” - наголошує Олександр Лончак.

Враховуючи всі ключові показники, форматом освітньої діяльності в Одеській області буде обрано змішану форму роботи освітніх закладів, яка поєднує очний і дистанційний режими. За словами Олександра Лончака, реалізація такого поєднання стане можливим через практичні та лабораторні заняття, які можуть проводитися в очному режимі та лекційні – дистанційно.

“В закладах загальної середньої освіти області, за заявами батьків або осіб, які їх замінюють і виключно у тих приміщеннях закладів освіти, що мають якісні укриття та захисні споруди необхідної потужності, будуть працювати по-перше групи та класи з очною формою здобуття освіти, по-друге з індивідуальною формою роз’яснення матеріалу. Також будуть сформовані групи та класи з використанням технологій дистанційного навчання, з використанням електронних підручників, матеріалів освітньої платформи «Всеукраїнська школа онлайн» - повідомив директор Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь