A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

З початком повномаштабної війни в Україні, керівництво Одеської обласної військової адміністрації, поставило перед собою одним із першочергових завдань, збереження життя і здоров’я дітей в регіоні.

Дата: 17.08.2022 15:17
Кількість переглядів: 201

З початком повномаштабної війни в Україні, керівництво Одеської обласної військової адміністрації, поставило перед собою одним із першочергових завдань, збереження життя і здоров’я дітей в регіоні.

«Саме тому було прийняте рішення про негайну евакуацію дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які зараховані в заклади на цілодобове перебування різних типів та форм власності. До Польщі та Румунії було евакуйовано 670 дітей із центрів соціально – психологічної реабілітації дітей, вихованців закладів загальної середньої освіти з пансіонами та здобувачі закладів професійно–технічної та фахової передвищої освіти у супроводі працівників закладів, де перебували діти» - розповідає Начальник служби у справах дітей Одеської ОВА Наталья Утюпіна.

Також 27 дітей з інвалідністю – вихованці дитячих будинків інтернатів системи соціального захисту Одеської області евакуйовано до соціальних установ соціального захисту населення Івано – Франківської та Закарпатської областей.

«Сьогодні в цих закладах ще залишається 51 дитина з інвалідністю. Це діти, які мають тяжку та глибоку розумову відсталість, ДЦП, подвійну геміплегію зі стійкими грубими руховими порушеннями, вроджену ваду розвитку головного мозку, важку ступінь епілепсії, підвищену ламкість кісток, ВІЛ-інфекцію. Транспортування таких дітей може бути виконано виключно спеціалізованим транспортом з медичним супроводом та має бути організований догляд в спеціальних установах для даної категорії дітей. Поки що триває пошук таких закладів як на території України так і за кордоном» - додає Наталія Утюпіна.

Окрім цього за інформацію Начальника служби у справах дітей Одеської ОВА, в області функціонує 3 будинки – дитини в яких проживають діти від народження і до чотирьох років. Відповідна робота щодо евакуації була проведена і по цих закладах.

«З Ізмаїльського спеціалізованого будинку дитини Одеської обласної ради було евакуйовано 75 малюків та 46 малюків з КНП «Міський спеціалізований будинок дитини №1» Одеської міської ради. На разі триває підготовка щодо евакуації «Спеціалізованого психоневрологічного будинку дитини №3» Одеської міської ради. На жаль, процес посиротіння і залишення дітей без батьківського піклування не зупинний і після евакуації центрів соціально – психологічної реабілітації за 6 останніх місяців маємо нових 49 дітей, залишених без батьківського піклування з різних причин. Але завдяки постійній співпраці Одеської обласної військової адміністрації з центральними органами влади сьогодні ми маємо можливість продовжити евакуацію і цих дітей закордон» - наголосила Наталія Утюпіна.

За її словами, завдяки обласній програмі «Соціальний захист населення» з обласного бюджету виділені кошти для здійснення ротації працівників (супроводжуючих), які перебувають разом з дітьми за кордоном.

«Це люди, які залишили свої домівки, своїх близьких та родичів і цілодобово перебувають в евакуації з дітьми, які залишилися без батьківського піклування. Наш обов’язок дбати про цих людей і допомогти отримати можливість відпочити та зустрітись зі своїми рідними в Україні. А щодо дітей, які перебувають в евакуації, відзначу, що вони забезпечені абсолютно всім необхідним завдяки приймаючим країнам. Всі діти в евакуації перебувають на консульському обліку, захист їхніх прав та інтересів на території іншої держави постійно перебуває на контролі Начальника Одеської обласної військової адміністрації» - сказала Начальник служби у справах дітей Одеської ОВА Наталья Утюпіна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь