Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Грантові підтримки для аграріїв

Дата: 29.08.2022 15:53
Кількість переглядів: 309

Відповідно до Постанови КМУ від 16.08.2022 р. № 918 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції” держава запускає дві програми підтримки через Державний Аграрний Реєстр.

Перша — це виплата на гектар у розмірі 3100 грн на 1 га. Максимальний розмір — до 120 га. Немає обмежень, скільки гектар є у власності громадян, це може бути і один, і два гектари.

Друга програма — підтримка тих, хто тримає від 3-х до 100 корів. Виплата буде в розмірі 5300 грн на корову (тільки для юридичних осіб)

Підтримку зможуть отримати  й особисті селянські господарства. Єдина і ключова умова — земельні ділянки мають бути зареєстровані, це ж стосується і корів. 

Прийом заявок на держпідтримку розпочнеться вже з 1 вересня. Проте реєстрація на платформі вже доступна.  Зареєструватися може будь-хто, для цього потрібно мати електронний підпис. Це необов’язково має бути юридична особа, може бути фізична особа-селянин. Жодних обмежень немає.

Покрокова інструкція з реєстрації та користування платформою ДАР:

https://business.diia.gov.ua/uploads/4/23438-pokrokova_instrukcia_z_reestracii_ta_koristuvanna_platformou_dar.pdf

Що робити після реєстрації?

  1. Увійдіть до електронного кабінету та перевірте дані про вас:
  2. На сайті dar.gov.ua натисніть «Увійти до кабінету».
  3. Пройдіть  аутентифікацію за допомогою кваліфікованого електронного підпису або BankID (виключно для фізосіб).
  4. Після першого входу в Реєстр відкриється розділ Діяльність та активність. Вкажіть ваші напрями діяльності.
  5. Завантажте статут, якщо ви реєструєтеся як юрособа.
  6. У розділі «Персональні дані» додайте паспортні дані, дату народження і стать, основну електронну адресу та номер телефону, адресу для листування.
  7. Перевірте ваші земельні ділянки, інформацію про які автоматично завантажується з Державного реєстру речових прав та Державного земельного кадастру. Для цього перейдіть у розділ «Земельні ділянки».
  8. Перевірте кількість ваших тварин, інформація про яких автоматично підвантажується з Єдиного державного реєстру тварин. Для цього перейдіть у розділ Тварини.
  9. Якщо дані про ваші земельні ділянки або тварин є некоректними, зверніться до адміністраторів реєстрів у встановленому законом порядку з вимогою виправити дані. Після оновлення даних в реєстрах інформація в ДАР оновиться автоматично.

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь