A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Працюють в умовах воєнного стану

Дата: 21.09.2022 10:04
Кількість переглядів: 910

Колектив КУ "Центр надання соціальних послуг" Любашівської селищої ради щодня турбується про те, щоб поліпшувати життя людей, котрі опинилися в складних життєвих обставинах та проводить соціальну роботу із сім’ями, дітьми та молоддю, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, і надає їм соціальні послуги.

Із початком війни працівники КУ "Центр надання соціальних послуг" спільно з Управлінням «Центр надання адміністративних послуг» почали працювати з міжнародними організаціями, благодійними фондами, волонтерами, релігійними та іншими благодійними організаціями по забезпеченню гуманітарною допомогою внутрішньо переміщених осіб та інших верств населення, які її потребують.

  • Щодо розподілу гуманітарної допомоги пояснює директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Любашівської селищної ради Тетяна Павлова. При Любашівській селищній раді створено Гуманітарний штаб, який очолює заступник Любашівського селищного голови Олег Пенчев. При наявності гуманітарної допомоги проводиться засідання гуманітарного штабу і вирішується якій категорії населення буде видаватися допомога: внутрішньо переміщеним особам, родинам військовослужбовцям, пенсіонерам, особам з інвалідністю, за попередньо поданими заявками тощо. Є сформована база внутрішньо переміщених осіб та вразливих верств населення  і по цій базі ми працюємо дотримуючись черги. Щодня, дівчата ЦНСП та ЦНАПУ отримують до 50 дзвінків із заявками на отримання гуманітарної допомоги, заносять їх до бази даних, перевіряють чи отримувала людина допомогу і коли, ставлять в чергу. Щодня запрошують по телефону за свій рахунок до 100 осіб в день та видають продуктові набори. Люди в соціальних мережах часто коментують що хтось не отримав допомогу, зрозумійте що одночасно її видати всьому населенню Любашівської громади фізично не можливо, на сьогодні в списках близько 300 ще не оброблених заявок тільки від жителів Любашівки.  Деякі люди вже взяли за звичку приходити і вимагати продуктові пакунки по декілька раз в місяць, а багато, які дійсно потребують, не отримали ні разу. Повторно заявку не потрібно подавати, коли надійде черга, вам повідомлять місце, дату та час видачі.

Незважаючи на труднощі з розподілом гуманітарної допомоги, в колективі намагаються високоякісно виконувати покладені на них завдання. За інформацією директора КУ «Центр надання соціальних послуг» Любашівської селищної ради Тетяни Павлової щодня працівниками Центру проводиться прийом громадян, фахівцями надаються соціальні послуги згідно державних стандартів: інформування, консультування, соціальна профілактика, соціальний супровід осіб, які знаходяться в складних життєвих обставинах, соціальне супроводження прийомних сімей, опікунських сімей, догляд вдома та відвідування одиноких літніх людей громади, надається гуманітарна допомога малозабезпеченим та багатодітним сім'ям.

Постійно проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота та  різні заходи серед населення громади. При ЦНСП Любашівської селищної ради створена мобільна бригада соціально- психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Мобільна бригада проводить профілактичну роботу серед населення громади та працює з постраждалими.

Центр тісно співпрацює з службою у справах дітей, здійснює спільні рейдові перевірки та обстежує умови проживання та виховання дітей в сім'ях СЖО. Також ведеться співпраця з Подільським районним сектором N4 філії Державної установи " Центр пробації" в Одеській області.

Професійність та відповідальність працівників КУ "Центр надання соціальних послуг" Любашівської селищної ради та Управління «Центр надання адміністративних послуг» Любашівської селищної ради вселяє надію та впевненість, що ніхто не залишений без піклування, а разом можливо здолати будь-які труднощі. Нехай наша сердечна підтримка допомагає усім людям творити добро для мешканців нашої  Любашівської громади, які перебувають у скрутному становищі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь