Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Інформація щодо балансоутримувача доріг

Дата: 23.09.2022 09:16
Кількість переглядів: 199

Шановні мешканці громади!

Враховуючи, неодноразові обговорення в соціальних мережах технічний стан доріг в громаді, Любашівська селищна рада надає роз'яснення стосовно стану доріг, балансоутримувача доріг та хто ж все таки має їх ремонтувати.

Автомобільні дороги діляться на дороги загального користування, вулиці та дороги населених пунктів та міст, відомчі дороги, приватні дороги. Дороги загального користування бувають державного та місцевого значення. Державного значення дороги діляться — на міжнародні, національні, регіональні й територіальні; місцевого значення — на обласні та районні.

З класифікацією розібралися, тепер перейдемо до доріг, які пролягають на території Любашівської громади.

Через Любашівську громаду проходить чотири державні дороги та двадцять шість доріг місцевого значення (їх протяжність по громаді становить 286 км).

Деякі дороги перетинають населені пункти та старостати, а саме:

Р75 (Бобрицький старостинський округ), Т16-23 (Троїцький старостинський округ, Покровський старостинський округ), М-05 (перетинає всю територію громади), М-13 (Троїцький старостинський округ, Боківський старостинський округ, Сергіївський старостинський округ, Агафіївський старостинський округ), О162132 (смт Любашівка, с. Вишневе).

Інші 25 доріг знаходяться за межами сіл та є основними шляхами для транспортного сполучення між селами.

За утримання державних доріг та доріг місцевого значення відповідають Служба автомоблільних доріг в Одеській області, ДП «Одеський облавтодор» та ДП «Служба місцевих автомобільних доріг», як балансоутримувачі.

Виходить з вищезазначеного, що 286 км доріг нашої громади не нашому балансі, ремонтувати громада їх не має права, такі дії будуть рахуватися, як не цільове використання коштів.

Хотілося б зазначити, що Любашівська селищна рада постійно звертається до балансоутримувачів доріг щодо неналежного технічного стану доріг державного значення та доріг загального користування, на що, зазвичай, отримуємо відповідь про відсутність коштів на ремонт доріг.

Також, на території громади маємо 220 км комунальних доріг (вулиці та провулки), за їх утримання даних доріг відповідає Любашівська селищна рада.

Дрібний поточний ремонт (поточний) та грейдерування комунальних доріг здійснюється щороку силами комунальної установи «Зеленбуд».

Капітальні ремонти комунальних доріг виконуються по мірі наповнення бюджету Любашівської селищної ради, але враховуючи військовий стан в нашій країні здійснювати оплату таких видів робіт заборонено законодавством.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь