A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

02 грудня 2022 року,  у рамках акції «16 днів проти насильства», проведено  засідання «круглого столу»

Дата: 06.12.2022 14:37
Кількість переглядів: 98

 

Спільно, службою у справах дітей  та  КУ «Центр надання соціальних послуг»  Любашівської  селищної ради, проведено  засідання «круглого столу»  із  залученням жителів  нашої громади   на теми:  «Рабство  та торгівля  людьми»  присвяченого до Міжнародного  для боротьби з рабством  та «Домашнє насильство  та протидія йому». До  засідання «круглого столу» долучилась представниця благодійного фонду «КАРІТАС  Одеса УГКЦ»,  який є консультативним центром  з протидії торгівлі людьми та допомоги постраждалим від цього злочину та запобігання та протидії  домашньому насильству.

2 грудня Міжнародний день боротьби з рабством. Під час засідання,  присутніх було проінформовано про  торгівлю людьми, як сучасну форму рабства, що злочини торгівлі людьми  збільшуються, а постраждалі залишаються невидимими. Потрібно сказати «стоп» всім формам торгівлі людьми: примусової праці, сексуальній експлуатації, використання людей у порнобізнесі та жебрацтві (особливо дітей), збройних конфліктах та втягнення у злочинну діяльність. Розяснено покроково куди потрібно  звертатись якщо   постраждали від даного злочину щоб отримати  відповідну допомогу (медичну, правову, психологічну та гуманітарну). Наведено приклади  із життя громадян. Запрошеними переглянуто відеоролик.

З питань домашнього насильства та протидії йому, проінформовано присутніх про види насильства - психологічне, фізичне, економічне та сексуальне.  Про те як  розпізнати їх, та як  не бути, або не стати жертвою насилля.  

Роз’яснено, що сім’ї, які мають проблему насильства, потребують постійної   уваги  та  комплексної  допомоги   від  всіх  суб’єктів взаємодії,  діяльність   яких  спрямована  на запобігання та протидію  домашньому  насильству.  Діти, які виховуються в сім’ї з проблемою  насильства,  постійно знаходяться в стані загрози безпеки  їхньому  життю та здоров׳ю. Також вони підсвідомо переймають модель насильницької поведінки, а в більш зрілому віці виявляють агресію, є схильними до негативних проявів у дитячому та молодіжному середовищі. Реагування на проблему насильства – основне  і  важливе  завдання  всіх  суб’єктів  взаємодії.  Приведено приклади із життя громадян, переглянуто відеоролик.

Служба у справах дітей та КУ «Центр надання соціальних послуг»     Любашівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь