A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Обгрунтування:Електрична енергія, ДК 021:2015 - 09310000-5 Електрична енергія

Дата: 12.01.2023 14:04
Кількість переглядів: 166

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ТА/АБО ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ.

 

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. №710 «Про ефективне використання коштів» (у редакції постанови Кабінету Міністрів від 16 грудня 2020 р.                       № 1266) надається обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.

Назва  предмета закупівлі

Електрична енергія, ДК 021:2015 - 09310000-5 Електрична енергія

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

1 332 000 грн. відповідно до розрахунку на 2023 рік    

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі

Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої Замовником на основі фактичного використання електричної енергії  у попередньому році та очікуваних фінансових надходжень. Технічні та якісні характеристики, які пов’язані з виробництвом, передачею, розподілом, купівлею продажем, постачанням електричної енергії між суб’єктами ринку електричної енергії та споживачами електричної енергії регламентуються Законом України «Про ринок електричної енергії» та правилами роздрібного ринку електричної енергії, які затверджені Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Параметри якості електроенергії в точках приєднання споживача в нормальних умовах експлуатації мають відповідати параметрам, визначеним у ДСТУ EN 50160:2014 «Характеристики напруги електропостачання в електричних мережах загальної призначеності».

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Визначається з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Уповноваженого органу від 18.02.2020 № 275. Для визначення очікуваної вартості використовували формулу середнього арифметичного значення. Розрахунок очікуваної вартості товарів проводиться методом порівняння ринкових цін, зокрема шляхом моніторингу цінових пропозицій учасників на ринку електричної енергії. Розрахунок очікуваної вартості ціни за одиницю, розраховано як середньоарифметичне значення масиву отриманих даних.

Ціна (тариф) на електричну енергію визначається у встановленому законодавством порядку та затверджується постановою НКРЕКП. Інформація про діючий роздрібний тариф на електричну енергію розміщується на офіційному веб-сайті https://www.nerc.gov.ua/

Обсяг закупівлі: 220 000 кВт*год   

 

Основними джерелами інформації для визначення очікуваної вартості брали до уваги:

1. Прайс-листи на офіційних сайтах постачальників електричної енергії.

2. Інтернет ресурси. Система Prozorro зробила відкритим доступ до публічних закупівель, що дозволяє аналізувати реальні угоди купівлі-продажу інших Замовників. Для визначення очікуваної вартості використовували формулу середнього арифметичного значення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь