A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Прийомна сім’я – можливість дитини жити у родині!  Шукаємо кандидатів у Любашівській громаді!

Дата: 07.02.2023 09:04
Кількість переглядів: 198

Прийомна сім’я – можливість дитини жити у родині! 
Шукаємо кандидатів у Любашівській громаді!

  Сім’я – яке близьке та зрозуміле для нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнську ніжність та тепло, батьківську допомогу та мудре слово. Коли дитина оточена любов’ю, відчуває сердечне тепло і турботу батьків та на світ дивиться радісними очима – у неї щасливе дитинство. Та є діти, які позбавлені цього почуття і зростають без атмосфери любові, родинного затишку, взаєморозуміння. І кожна така дитина чекає, що одного дня добрі, лагідні люди заберуть її у свою сім’ю. Нажаль, не всі посиротілі діти мають близьких родичів та знайомих, які можуть і хочуть їх забрати до себе на виховання. В таких випадках дуже ефективними є інші альтернативні усиновленню, опіці/піклуванню, форми сімейного виховання, зокрема прийомна сім’я.
Що таке прийомна сім’я?
Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не в шлюбі, що добровільно за плату взяли на виховання та спільне проживання від однієї до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Особи, які створили прийомну сім’ю, отримують статус прийомних батьків, а діти – прийомних дітей.
Хто може стати прийомними батьками?
– визнані в установленому порядку дієздатними;
– не були позбавлені батьківських прав;
– мають достатнє матеріальне забезпечення;
– за станом здоров’я можуть виконувати обов’язки щодо виховання дітей;
– пройшли курс підготовки потенційних кандидатів у прийомні батьки.
Вік. Влаштування дітей у прийомну сім’ю проводиться з урахуванням віку прийомних батьків та дітей, щоб на час досягнення обома прийомними батьками пенсійного віку всі прийомні діти досягли повноліття.
Дохід. Середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, що передували місяцю звернення із заявою про утворення прийомної сім’ї, не може бути меншим від розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для відповідних соціальних і демографічних груп населення.
Житлова площа. У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов (належного стану житлового приміщення, потрібної житлової площі, належного санітарного стану, наявності потрібних меблів, побутової техніки та інших товарів тривалого споживання, наявності умов для проживання, виховання та розвитку дитини).
Матеріальне забезпечення прийомної сім’ї
Прийомним сім’ям з державного бюджету виплачуються такі види соціальних виплат:
– державна соціальна допомога, яка виплачується на кожну прийомну дитину в розмірі 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму (зараз прожитковий мінімум для дітей до 6 років становить 2272,00грн, для дітей від 6 до 18 років – 2833,00грн).
– грошове забезпечення прийомним батькам, яке виплачується одному із прийомних батьків і становить один прожитковий мінімум для осіб працездатного віку на кожну прийомну дитину (2684,00 грн.).
Соціальне страхування прийомних батьків
Із сум грошового забезпечення прийомних батьків відбувається нарахування та сплата страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (без зменшення належної суми грошового забезпечення).
Кандидати в прийомні батьки мають зібрати такий пакет документів:
– заяву про утворення прийомної сім’ї із зазначенням інформації про наявність чи брак кредитних зобов’язань;
– копії паспортів кандидатів у прийомні батьки;
– довідку про склад сім’ї (форма № 3);
– копію свідоцтва про шлюб;
– довідку про стан здоров’я кандидатів у прийомні батьки та членів сім’ї, які проживають разом з ними (довідку про брак хронічних захворювань, обстеження нарколога, невролога, психіатра);
– довідку про доходи потенційної прийомної сім’ї за останні шість місяців або довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату податку на доходи фізичних осіб та про брак податкових зобов’язань з такого податку);
– довідку про наявність/відсутність виконавчого провадження щодо боргових зобов’язань;
– нотаріально завірена письмова згода всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають разом з кандидатами у прийомні батьки, на утворення прийомної сім’ї.
Якщо Ви в роздумах про створення прийомної сім’ї або потребуєте додаткової інформації з цього питання звертайтеся до служби у справах дітей Любашівської селищної ради (04864   2-20-11),  КУ « Центру надання соціальних послуг»  Любашівської селищної ради
(04864   2-27-91).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь