A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Не нехтуйте правилами пожежної безпеки!

Дата: 15.03.2023 13:33
Кількість переглядів: 109

З початку 2023 року в населених пунктах Подільського району зареєстровано 102 пожежі, з них 26 пожеж на відкритій території та екосистемах. Загальна площа пожеж на території Подільського району становить близько 7,8 га. На територіях Балтської, Савранської та Куяльницької громад виникло найбільше пожеж на загальній площі близько 5 га.

Основною причиною виникнення пожеж є людський фактор - халатність і необережність наших громадян, нехтування правилами пожежної безпеки.

Крім того, спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями Збройних сил України та територіальної оборони, подання світлових сигналів російським військам, зниження боєздатності підрозділів ДСНС щодо реагування на пожежі в житловому секторі та проведенні рятувальних робіт на місцях ракетних ударів ворога.

Також слід зазначити, що законодавством заборонено самовільне випалювання сухої рослинності, а порушення цієї вимоги карається штрафом від 3 тис. 060 грн. до 6 тис. 120 грн. для громадян та від 15 тис. 300 грн. до 21 тис. 420 грн. для посадових осіб – відповідно до статті 77-1 КУпАП «Самовільне випалювання рослинності або її залишків».

Так, за минулий 2022 рік складено 17 протоколів про адміністративні правопорушення за статтею 77-1 КУпАП. Загальна сума накладених штрафів 44 тис. 900 грн.

 

Начальник Подільського РУ

ГУ ДСНС України в Одеській області

полковник служби цивільного захисту           Сергій ДОБРЯНСЬКИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь