A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

ПОЛОЖЕННЯ про порядок надання платних послуг комунальною установою «Зеленбуд» Любашівської селищної ради

Дата: 30.03.2023 13:15
Кількість переглядів: 118

Додаток 1                           

  Затверджено

                                                                                       рішенням Любашівської селищної ради

                                                                                       від __________ 2023 року №_________

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок надання платних послуг

комунальною установою «Зеленбуд» Любашівської селищної ради

 

  1. Загальні положення

 

1.1. Дане Положення про порядок надання платних послуг Комунальною установою «Зеленбуд» Любашівської селищної ради (далі – КУ «Зеленбуд») розроблено відповідно до Статуту  КУ «Зеленбуд», затвердженого рішенням Любашівської селищної ради від 18 жовтня 2019 року № 623.

 1.2. Положення розроблено з урахуванням вимог таких законодавчих актів:

- ст.18  Закону України «Про благоустрій населених пунктів»;

- ст.18 Закону України «Про поховання та похоронну справу»;

-  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»;

- ст. 13 Бюджетного кодексу України;

-  Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 року №228;

- Порядку проведення ремонту та утримання обєктів благоустрою населених пунктів, затвердженого наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 23.09.2003 року №154 (із змінами);

-  наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003 року №193  «Про затвердження нормативно-правових актів щодо реалізації Закону України «Про поховання та похоронну справу» (із змінами);

-  наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003 року №194  «Про затвердження Єдиної методики визначення вартості надання громадянам необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, реалізації предметів ритуальної належності» (із змінами);

- наказу Міністерства з питань житлово комунального господарства України від 03.03.2009 року №52 «Про затвердження Норм часу на надання ритуальних послуг та виготовлення предметів ритуальної належності.

 1.3. Мета Положення – регламентувати процес надання платних послуг юридичним та фізичним особам, створити методологічну базу для розрахунку їх собівартості, обґрунтувати тарифи на платні послуги, що надаються комунальною установою, відповідно до умов діючого законодавства України.

 

  1. Порядок надання платних послуг

2.1. Перелік послуг та тарифи на їх надання затверджуються рішенням Любашівської селищної ради на поточний рік. Установа надає лише ті платні послуги, які відповідають напрямкам діяльності, вказаним у Статуті.

2.2. Для надання платних послуг установа використовує свої основні засоби, матеріальні та нематеріальні активи.

2.3. Комунальна установа зобовязана:

  • безкоштовно надавати замовнику повну, доступну та достовірну інформацію щодо порядку та умов надання конкретної платної послуги, її вартості, порядку та строку оплати;
  • оприлюднювати інформацію про вартість послуги, яка діє на дату надання послуги, із застосуванням інформаційних засобів (офіційний веб-сайт селищної ради, інформаційна дошка тощо).

2.4. Платні послуги надаються відповідно до договору на надання платних послуг між комунальною установою «Зеленбуд» та замовником (фізичною або юридичною особою), в якому засвідчується вартість надання вказаних послуг. Без укладення договору на надання платної послуги установою послуги не надаються.

2.5. Оплата за надання послуг проводиться у безготівковій грошовій формі шляхом попередньої оплати. Підтвердженням оплати є платіжний документ (квитанція, платіжне доручення) з відміткою банку про перерахування коштів.

2.6.  Відповідальні особи надають платні послуги тільки після пред’явлення замовником документа про оплату.

2.7. Комунальна установа веде облік отриманих платних послуг.

2.8. Директор закладу, головний бухгалтер щоквартально контролюють фінансово-звітну документацію надання платних послуг, вживають заходів щодо недопущення порушень під час використання доходів від надання платних послуг.

  1. Визначення вартості платних послуг

3.1. Встановлення вартості платних послуг здійснюється на базі економічно обґрунтованих витрат, повязаних з їх наданням. Розмір плати за надання конкретної послуги визначається на підставі її вартості, що розраховується на весь строк її надання та у повному обсязі. Собівартість платної послуги визначається на підставі норми часу для надання такої послуги та вартості розрахункової калькуляційної одиниці часу. Вартість платних послуг визначається окремо за кожним видом послуг, які надаються комунальною установою, та складається з витрат, безпосередньо повязаних з їх наданням.

3.2. Складовими собівартості платної послуги є:

3.2.1. Прямі витрати, які включають:

- витрати на оплату праці працівників, які безпосередньо надають послугу, що розраховуються виходячи із розмірів посадових окладів та затверджених норм часу, необхідного для виконання тих чи інших видів робіт;

- нарахування на оплату праці єдиного внеску на загальнообовязкове  державне соціальне страхування у розмірах, передбачених чинним законодавством;

- прямі матеріальні витрати (матеріали, обладнання, інвентар, інструменти, запасні частини, паливно-мастильні матеріали та інші витрати, які використовуються безпосередньо на надання послуги).

3.2.2. До загальновиробничих витрат належать витрати на оплату праці виробничому персоналу, на охорону праці, техніку безпеки, витрати на утримання, експлуатацію, ремонт основних засобів, нематеріальних активів та їх амортизація.

3.3. Адміністративні витрати передбачають видатки на обслуговування та управління установою (заробітна плата адміністративного персоналу, нарахування на заробітну плату, придбання та утримання компютерного обладнання, канцелярські товари, придбання та супровід програмного забезпечення, оплата послуг банку, витрати на комунальні послуги та утримання  приміщень установи, тощо).

4. Використання коштів, отриманих від надання платних послуг

      Кошти, що надійшли від надання платних послуг, зараховуються на спеціальний рахунок, відкритий в банківській установі та використовуються на покриття витрат, повязаних з організацією та наданням послуг в такій послідовності:

4.1. На оплату праці працівників комунальної установи, оплату комунальних послуг та оренди.

 4.2. За встановленими напрямами використання згідно з основною діяльністю установи відповідно до Статуту.

4.3. На проведення заходів, повязаних з виконанням основних функцій, які не забезпечені (або частково забезпечені) видатками загального фонду.

4.4. На оновлення матеріально-технічної бази комунальної установи «Зеленбуд».     

 

Секретар селищної ради                                                                  Людмила МОКРЯК

     

     

 

 

         

       

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь