Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Основні правила профілактики харчових отруєнь напередодні Великодніх свят

Дата: 10.04.2023 10:12
Кількість переглядів: 208

Основні правила профілактики харчових отруєнь напередодні Великодніх свят

 

            Незабаром свято Воскресіння Господнього, в кожній церкві Любашівської громади освятять пасхальні кошики, в яких обов’язково будуть паска, яйця, ковбаси, сир та масло.  Крім того, в кожному домі готуватимуть інші святкові страви до великоднього столу, а ще – гостинці на передову для наших воїнів-захисників та для внутрішньо переміщених осіб.

          Щоб уникнути харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій  Подільське районне управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області  рекомендує:

          При закупівлі харчових продуктів:

- купуйте продукти та продовольчу сировину (яйця, м’ясо, молочні продукти)  в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчому ринку, оминайте місця стихійної торгівлі;

-  не купуйте продукти сумнівної якості;

- купуючи будь-які харчові продукти, завжди перевіряйте відповідність маркування, умови їх зберігання та терміни придатності;

- при купівлі фасованого харчового продукту також зверніть увагу на цілісність упаковки;

- не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються.

         При зберіганні харчових продуктів:

- дотримуйтеся умов зберігання харчових продуктів, які зазначені  на етикетці  (маркуванні), особливо це важливо для продуктів, які швидко псуються;

- належно зберігайте харчові продуктів у холодильнику (сирі та готові продукти зберігайте окремо);

- забезпечуйте  відповідні температурні режими зберігання  для замороженої та охолодженої продукції (м’яса, риби тощо).

         Готуючи страви – пам’ятайте:

- перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;

- для приготування страв використовуйте лише питну воду;

- придбане на ринках молоко потрібно кип’ятити;

- свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;

- використовуйте окремий розподільний інвентар (дошки, лотки, ножі, щипці, ложки і т.д.) для обробки сировини та готових до споживання харчових продуктів;

- продукти, які швидко псуються (варені ковбаси, м’ясні салати, салати, до складу яких входять яйця, молочні продукти тощо), зберігайте в холодильнику, дотримуйтесь встановлених термінів та умов зберігання.

           У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість) – не займайтеся самолікуванням, а негайно звертайтеся за допомогою до лікаря.

          Пам'ятайте тільки чітке дотримання гігієнічних правил та вимог дасть можливість уникнути харчового отруєння та зараження кишковими інфекціями.

 

          Бажаємо перемоги і миру, спокою і добра вам і вашим близьким. Нехай ваші великодні кошики завжди були повні здоров’ям, щастям та міцною вірою у світле майбутнє!

 

                                                   

                                                      Подільське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

                                  в Одеській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь