Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Сьогодні у рубриці #ЗАПИТАННЯ_ВІДПОВІДІ розглянемо: Як часто потрібно проводити опосвідчення стану безпеки електроустановок?

Дата: 20.06.2023 08:23
Кількість переглядів: 75

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

 · 

Сьогодні у рубриці #ЗАПИТАННЯ_ВІДПОВІДІ розглянемо: Як часто потрібно проводити опосвідчення стану безпеки електроустановок?

Відповідь: насамперед з’ясуємо, якими нормативними документами регламентується проведення опосвідчення стану безпеки електроустановок – це Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів та Порядок проведення опосвідчення електроустановок споживачів.

Періодичність опосвідчення стану безпеки встановлена один раз на три роки, після первинного опосвідчення, яке провадиться протягом року після затвердження цих Правил. Роботи по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів виконується підприємством (власником) згідно з орієнтовним переліком робіт. Рівень безпечного стану електроустановок оформлюється актом, у якому оцінюється стан безпеки діючого електроустаткування, наявність необхідної експлуатаційної та оперативної документації в електрогосподарстві.

Акт опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів оформлюється комісією підприємства (організації) у складі:

керівника (головного інженера) - голова комісії;

начальника енергетичної служби (особи, відповідальної за

електрогосподарство);

начальника відділу охорони праці.

Акт затверджується керівником підприємства (організації),

власником.

У разі відсутності на підприємстві (організації), у власника кваліфікованих спеціалістів, вищевказані регламентні роботи виконуються залученими спеціалістами інших підприємств (організацій). Опосвідчення передбачається перевіркою стану безпеки по видах електроустановок згідно критеріїв. Акти опосвідчення стану безпеки електроустановок реєструються та зберігаються на підприємстві (організації), у власника.

Копії актів, по закінченні звітного періоду, направляються в територіальні органи Держпраці, Держенергонагляду та в відділи охорони праці держадміністрацій.

Опосвідчення стану безпеки тих електроустановок споживачів, що вичерпали свій ресурс, провадиться експертно-технічними центрами Держпраці або іншими спеціалізованими організаціями, які мають відповідний дозвіл Держпраці на виконання таких робіт. За необхідності до вказаних робіт залучаються представники заводів-виробників електроустаткування, представники експлуатаційних організацій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь