A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Разом із італійськими та українськими урядовцями, представниками ЮНЕСКО, головами міжнародних організацій, очільниками італійських регіонів та міст, а також культурними діячами відкрили сьогодні «Лабораторію відбудови України».

Дата: 01.11.2023 08:30
Кількість переглядів: 37

Разом із італійськими та українськими урядовцями, представниками ЮНЕСКО, головами міжнародних організацій, очільниками італійських регіонів та міст, а також культурними діячами відкрили сьогодні «Лабораторію відбудови України».

Італія має намір відіграти провідну роль у майбутній відбудові Одеського регіону та надати свої найкращі напрацювання та досвід в галузі реставрації, захисту та охорони культурної спадщини. Зокрема до робіт з відновлення історичного центру Одеси будуть залучені провідні італійські фахівці, архітектори та підприємства.

«Ми дуже близькі з Україною, і Одеса для нас важливе місто. Ми хочемо взяти участь у захисті культурної спадщини в Україні. Ті роботи, які ми будемо здійснювати, мають економічні та культурні аспекти. Безумовно, італійці знають, як працювати з цим. Ми детально підготуємо плани роботи та разом з Премʼєр-міністром України підготуємо відповідний документ, в якому окреслимо свої наміри. Цей проєкт залучатиме найкращі підприємства Італії», – розповів Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

Вже зараз відбувається оцінка пошкоджень зруйнованого Спасо-Преображенського собору Одеси, який італійська сторона планує відбудувати та залучити до цього процесу видатних італійських реставраторів.

«Історія Італії та Одещини тісно переплітаються між собою. Важко навіть оцінити той внесок, який покоління італійців зробили для створення культурної спадщини нашого регіону. Переконаний, що сьогодні, разом з вами, ми розпочинаємо писати нову важливу сторінку нашої історії – історії відновлення та відбудови європейської України», - зазначив заступник начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Кропива.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь