A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Сьогодні у рубриці #ЗАПИТАННЯ_ВІДПОВІДІ відповіді розглядаємо, що таке роботи підвищеної небезпеки та які вимоги нормативно-правових актів з питань охорони праці щодо до їх виконання

Дата: 24.01.2024 13:29
Кількість переглядів: 43

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

 

 

Сьогодні у рубриці #ЗАПИТАННЯ_ВІДПОВІДІ відповіді розглядаємо, що таке роботи підвищеної небезпеки та які вимоги нормативно-правових актів з питань охорони праці щодо до їх виконання.

Відповідь: Згідно НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» (затверджено Наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 26.01.2005 р. № 15 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15.02.2005 р.

за № 231/10511):

робота підвищеної небезпеки - це робота в умовах впливу шкідливих та небезпечних виробничих чинників або така, де є потреба у професійному доборі, чи пов’язана з обслуговуванням, управлінням, застосуванням технічних засобів праці або технологічних процесів, що характеризуються підвищеним ступенем ризику виникнення аварій, пожеж, загрози життю, заподіяння шкоди здоров’ю, майну, довкіллю.

Працівники, які залучаються до виконання робіт підвищеної небезпеки або там, де є потреба в професійному доборі, вимог відповідних нормативно-правових актів з охорони праці повинні проходити щорічне спеціальне навчання.

На підприємствах на основі НПАОП 0.00-2.01-05 «Перелік робіт з підвищеною небезпекою» (затверджено Наказом Держнаглядохоронпраці України 26.01.2005 №15, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15.02.2005 №232/10512), з урахуванням специфіки виробництва, роботодавцем повинен бути розроблений і затверджений відповідний перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких працівникам цього підприємства потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь