Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Платформа «Молочний модуль» 

Дата: 12.03.2024 11:45
Кількість переглядів: 62

 

12 липня 2019 р. набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог до безпечності таякості молока імолочних продуктів» № 118 від 12 березня 2019 року, що зареєстрований в Міністерстві юстиції України 07 червня 2019 р. за № 593/33564 (далі – Наказ №118/2019), яким встановлюються спеціальні гігієнічні правила для операторів ринку молока та молочних продуктів, що еквівалентні вимогам Європейського Союзу (ЄС), а саме секції ІХ, додатку ІІІ, Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 853/2004 від 29квітня 2004 року.

Для всіх операторів ринку молока та молочних продуктів Наказом №118/2019 передбачається перехідний період для забезпечення відповідності виключно в частині допустимих рівнів критеріїв до сирого молока, які обумовлюють його придатність для введення в обіг, а саме:

з 1 січня 2020 року: кількості мікроорганізмів (Загальна бактеріальна забрудненість) не більше ніж 500 тис. КУО/мл і кількості соматичних клітин (КСК) не більше ніж 500 тис./мл;

з 1 січня 2023 року: загальна бактеріальна забрудненість – не більше ніж 300 тис. КУО/мл і КСК –не більше ніж 400 тис./мл;

з 1 січня 2024 року: загальна бактеріальна забрудненість – не більше ніж 100 тис. КУО/мл і КСК –не більше ніж 400 тис./мл.

Статтею 40 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» державний контроль сирого молока, окрім дотримання гігієнічних вимог, також передбачає контроль стану впровадження оператором ринку процедури періодичної перевірки сирого молока для визначення рівня загального бактеріологічного забруднення та кількості соматичних клітин.

«Молочний модуль» – це програмний додаток, який сприятиме співпраці операторів ринку з лабораторіями та компетентним органом, з метою виконання вимог нового гігієнічного законодавства через генерацію та подальший аналіз результатів лабораторних досліджень.

В звязку з вище зазначеним операторам ринку, які займаються виробництвом,  обігом молока та молочних  продуктів  необхідно зареєструватись  на ІT платформі «Молочний модуль» .

Більше інформації про Пілотний проєкт із запровадження програми контролю сирого молока на базі програмного забезпечення «Молочний модуль» та реєстрація на ІT платформі «Молочний модуль» здійснюється за посиланням: https://qftp.org/wp-content/uploads/2021/05/two-pages-for-web.pdf

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь