A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Відбулася нарада щодо заходів профілактики отруєння бджіл

Дата: 21.03.2024 09:49
Кількість переглядів: 74

Відбулася нарада щодо заходів профілактики отруєння бджіл

 

З метою попередження випадків отруєння бджіл в наслідок застосування пестицидів та налагодження ефективної комунікації органів місцевого самоврядування, бджолярів та сільгоспвиробників за участю спеціалістів Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області 19 березня 2024 року  проведено вже традиційну весняну спільну нараду з актуальних питань бджільництва у Любашівській селищній територіальній громаді.

 Нарада розпочалася із хвилини мовчання та вшанування пам’яті співвітчизників, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

З вітальним словом до присутніх звернулася секретар селищної ради Людмила Мокряк, яка відзначила важливу роль бджільництва в сільському господарстві і за дорученням селищного голови, відповідно до розпорядження, вручила  Подяки Любашівської селищної ради бджолярам громади за патріотизм, благодійну і волонтерську діяльність, активну участь у допомозі Збройним Силам України в наближенні Перемоги.

 Основною метою проведення наради було роз'яснення алгоритмів взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади під час застосування засобів захисту рослин, попередження та недопущення отруєння бджіл, ознайомлення з основними положеннями законодавства у галузі бджільництва.

Спеціалістами Подільського районного управління ознайомлено присутніх з основними положеннями Закону України «Про бджільництво», порядком реєстрації пасіки, реєстрації потужності оператора ринку в державному реєстрі, порядком видачі ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку, з основними причинами отруєння бджіл, заходами щодо профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин, надання допомоги постраждалим від отруєння бджолиним сім’ям.

Державний фітосанітарний інспектор Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Юлія Ткачук надала роз’яснення щодо дотримання агровиробниками встановлених регламентів та санітарних норм і правил транспортування, зберігання, торгівлі та застосування засобів захисту рослин.

 Під час роботи наради-семінару між учасниками відбувся конструктивний обмін думками та інформацією.

Пасічникам, сільськогосподарським підприємствам і фермерським господарствам необхідно зрозуміти, що дотримання кожним з них чинних нормативно-правових актів і прояв взаємоповаги та діалогу є гарантом плідної співпраці між ними, що не лише забезпечить збереження бджіл, а й принесе користь обом сторонам.


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь