A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Запитання. Відповіді.

Дата: 16.04.2024 16:02
Кількість переглядів: 51

 

До Любашівської селищної ради постійно надходять звернення та зауваження, часто у вигляді коментарів у соцмережах. Остання хвиля коментарів після викладеного посту про роботу комунальних закладів селищної ради торкнулася різних напрямків.

Зауваження у наказному порядку прибрати від РЕМу до с. Новоселівка не є можливим для комунальних установ селищної ради, так як організація і проведення робіт з ремонту та утримання автомобільних доріг забезпечується їх балансоутримувачами.  Балансоутримувачами даної дороги до с. Новоселівка  є ДП « Служба  місцевих доріг в Одеській області». Дорога не знаходиться на балансі селищної ради, тому ремонтувати чи утримувати громада не має права, такі дії будуть рахуватися, як не цільове використання коштів.

Зауваження стосовно переповнених сміттєвих баків та несвоєчасного вивозу сміття.

Це дійсно проблема, яку КП «Джерело-комунсервіс» Любашівської селищної ради самотужки, без відповідного фінансування не може 100 % вирішити. Надаючи послуги з водопостачання, вивозу твердих побутових відходів потрібно покривати витрати з паливом, закупівлею необхідних матеріалів, генераторів, ремонтних робіт, закупівлею чи виготовленням сміттєвих баків тощо. При тому часто вивіз сміття не відбувається за графіком, тому що виникають аварійні ситуації з водопостачанням і працівники комунальної установи ліквідовують аварії.

При тому, що у Любашівській громаді послугою з вивезення твердих побутових відходів користується майже кожний громадянин і тільки менша кількість жителів та підприємств різних форм власності уклали договір на вивіз твердих побутових відходів за досить символічну плату 20 грн. на місяць (240 грн. на рік), а більшість нахабних «господарів» користуються послугою безкоштовно вивозячи на авто чи причепах до баку сміття та будівельні відходи. Тому це питання скоріше до свідомості громадян, а не до працівників КП «Джерело-комунсервіс».

За словами директора КП «Джерело-комунсервіс» Євгенія Овчара, станом на 01.01.2024 року  кількість абонентів, які користуються послугою централізованого водопостачання складає 3981 од., з них населення - 3904 абонентів, організації -77.

  Кількість абонентів, що уклали договори на вивезення  твердих побутових відходів станом на 01.01.2024 року складає 761,  з них населення  -702, підприємства -59, а це лише 8,3% від кількості жителів селища Любашівка.      

 

Зазвичай люди, які виставляють в Інтернеті у соцмережах свої коментарі щодо незадовільної роботи комунальних служб селищної ради, становища безпритульних тварин, благоустрою, водопостачання чи вивозу сміття,  в житті не сплатили жодної копійки за вивіз сміття, не дали притулок жодній з тварин та не взяли участь в заходах з благоустрою.

Слід відмітити, що заходи з благоустрою в громаді вже розпочалися і всі, хто має бажання долучитись, може приєднуватися до лав мешканців з активною життєвою позицією. Головне мати бажання змінити світ навколо себе та бути активним громадянином.

Почни з себе! Зроби своє село чи селище чистим та затишним!

Врешті уклади договір на вивезення твердих побутових відходів!

 

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь