14:45 09.10.2019
Цивільний захист, оборонна та мобілізаційна робота
ЩО ТАКЕ БОТУЛІЗМ
На виконання рішення комісії з питань ТЕБ та НС Одеської ОДА «Про стан протипожежного водопостачання в м. Одеса та районах області» комісією в складі: головного спеціаліста з питань цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи Любашівської селищної ОТГ Алексєєнка С.А., головного спеціаліста з питань цивільного захисту Любашівської РДА Бурлаки М.В., ст. лейтенанта служби ЦЗ 28 ДПРЧ Кириловича П.М. проведено обстеження об’єктів водопостачання на території Любашівської ОТГ. Для забору води пожежною технікою в смт Любашівка та с. Вишневе використовується 9 місць на водогоні, обладнаних пожежними гайками та в справному стані. В селах громади біля водонапірних башт обладнано місця для забору води для гасіння пожеж.
12:36 09.10.2019
Проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин в Україні.
Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області інформує, що з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території області зі сказу тварин та відповідно до розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 28.08.2019 №70 «Щодо організації заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин в Україні», з вересня 2019 року в Одеській області розпочнеться планова пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу.16:18 16.09.2019
Не паліть листя – це шкодить людині та довкіллю!
Не паліть листя – це шкодить людині та довкіллю!11:40 27.08.2019
Профілактика інфекційних захворювань та харчових отруєнь.
У літній період почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов'язаних з вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених хвороботворними мікробами.09:14 13.08.2019
Найчастіше це захворювання пов’язане із вживанням соленої, копченої чи в’яленої риби, консервів домашнього приготування (особливо м’ясних). Справа в тім, що збудник ботулізму розвивається в без кисневому середовищі в герметично закритих консервах. Під час зберігання, особливо при кімнатній температурі, виділяє токсин. Дуже небезпечно, якщо середовище в консерві лужне, а не кисле. Сіль в концентрації 6-7 відсотків затримує токсиноутворення, а при концентрації більше 10 відсотків - пригнічує повністю.
10:53 05.08.2019
ПРОСТІ КРОКИ ДО ВАШОЇ БЕЗПЕКИ.
14:54 30.07.2019
15:21 29.05.2019
Чим небезпечні укуси кліщів і як вберегтися від них.
Чим небезпечні укуси кліщів і як вберегтися від них.16:19 24.04.2019
Іноді можна зустріти статті, де зазначено що в регіоні оголошений жовтий (помаранчевий чи інший) рівень небезпеки.
11:10 02.04.2019